Joi, 2018-12-13, 5:39 AM
Bine aţi venit Vizitator

Giurgiu Website

Rulada cu Ciocolata - Forum

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Retete Culinare » Deserturi » Rulada cu Ciocolata
Rulada cu Ciocolata
d3mra20Data: Vineri, 2012-08-24, 12:41 PM | Mesaj # 1
Generalisim
Grup: Administratori
Mesaje: 6
Premii: 0
Reputaţie: 22
Status: Offline
Reteta Rulada cu Ciocolata

Ingrediente blat rulada:

5 oua
120 g zahar
1 plic zahar vanilat bourbon
100 g faina
3 linguri de cacao de cea mai buna calitate
1 lingura cu varf amidon alimentar


Ingrediente crema de ciocolata:

120 g zahar
2 linguri miere
250 ml frisca lichida
10 g unt
50 g ciocolata cu un continut cat mai mare de cacao
2 plicuri zahar vanilar bourbon


Blatul trebuie copt in cuptorul incins la 200 grade, asa ca il aprindem inainte de a ne apuca de pregatit prajitura.
Separam albusurile de galbenusuri, si pe cele din urma le batem spuma cu mixerul impreuna cu 5 linguri de apa, jumate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat.
Albusurile le batem separat spuma cu restul de zahar. Peste albusurile batute spuma adaugam galbenusurile batute, faina amestecata cu amidonul si cele 3 linguri de cacao si omogenizam compozitia amestecand usor pentru ca albusurile sa nu se lase.
Poza 1

Compozitia o punem intr-o tava cu dimensiunile de 25*35 cm tapetata cu hartie de copt.
Poza 2

Dam tava la cumptorul incins la temperatura de 200 grade pentru 10 minute (atentie, nu mai mult pentru ca se arde!!!) dupa care scoatem si lasam sa se raceasca. E posibil ca atunci cand o sa scoateti tava de la cuptor blatul sa fie umflat pe mijloc; nu va speriati se lasa in urmatoarele 30-40 de secunde dupa ce este scos din cuptor.
Cand blatul poate fi manevrat, in aproximativ 5 minute, luam un prosop curat, il stropim cu apa si presaram zahar pe el. Punem Blatul cu fata in jos, ungem hartia de pe fundul acestuia cu apa dupa care o desprindem. Rulam blatul cu tot cu prosop si il lasam sa se raceasca.
Pentru crema, batem 200 ml frisca pana aceasta se intareste.
Punem un ibric cu apa pe aragaz si in acesta un castron in care punem cicoolata la topit.
Poza 3

In timp ce ciocolata se topeste pe bain marin, caramelizam zaharul. Peste, adaugam cele doua linguri de miere, amestecam, adaugam si untul, amestecam…
Poza 4

Amestecul astfel obtinut il adaugam in ploaie peste frisca batuta si amestecam continuu. Dupa, adaugam ciocolata topita si continuam sa amestecam pana omogenizam tot amestecul.
Poza 5

Adaugam crema peste blatul racit, avand grija sa o distribuim uniform si sa lasam 1,5 cm fara crema pe fiecare latura a blatului.
Poza 6

Rulam blatul si gata. Prajitura trebuie sa stea la rece 2-3 ore inainte sa poata fi taiata si mancata.
Poza 7

Inainte de a o servi, o pudram cu cacao, zahar pudra si presaram peste ciocolata rasa.
Poza final 1
Poza final 2
Poza final 3


Pofta buna!
 
Forum » Retete Culinare » Deserturi » Rulada cu Ciocolata
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:

Formularul pentru autentificare
Dati-ne un vot!
Căutare
Sondajul nostru
Va place site-ul nostru?

Total răspunsuri: 540
Chat-NU INJURATI
Statistici
Copyright © 2018 Website By D3mra