d3mra20 | Data: Vineri, 2012-08-24, 12:13 PM | Mesaj # 1 |
Generalisim
Grup: Administratori
Mesaje: 6
Status: Offline
| Reteta Negresa
Ingrediente: 3 oua o cana de lapte o cana si jumate de zahar un pachet de unt un plic 50 g cacao o cana de faina un plic de praf de copt un praf de sare
Mod de preparare: Intr-o oala punem laptele, zaharul si untul taiat bucati si amestecam usor pana untul se topeste; intre timp punem si cacao si amestecam pentru a nu ramane cocoloase da cacao. Lasam amestecul la flacara mica, amestecand usor pana acesta da un clocot dupa care oprim si lasam la racit. Poza 1
Cand compozitia rezultata mai sus este rece (daca vrem sa grabim procesul, punem oala intr-un vas mai mare cu apa rece si castigam timp astfel) separam ouale si batem albusul spuma cu un praf de sare. Punem compozitia rece intr-un vas incapator… Poza 2
adaugam galbenusurile si amestecam cu mixerul, Poza 3
Adaugam praful de copt in faina si totul peste amestecul obtinut mai inainte Poza 4
Si amestecam. Adaugam albusul si cu ajutorul unui tel, amestecam usor de jos in sus pana incorporam tot albusul in compozitie. Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins la 170 grade, pentru 35 de minte. Lasam la racit, taiem si pudram cu zahar pudra. Poza final 1 Poza final 2
Pofta buna!
|
|
| |